amiina is een Ijslands strijkkwartet.  De groep werd opgericht in 1998 bestaat uit María Huld Markan Sigfúsdóttir (viool), Hildur Ársælsdóttir (viool), Edda Rún Ólafsdóttir (altviool), en Sólrún Sumarliðadóttir. Kurr, het debuutalbum van amiina, kwam in 2007 uit. Daarnaast heeft het samengewerkt met Sigur Rós verschillende albums en liveoptredens.

amiina speelde voor het eerst samen met Sigur Rós in de zomer van 2000 tijdens een concert in het Londense Union Chapel. Sinds 2001 werd amiina een vaste toevoeging aan de Sigur Rós-concerten.

http://www.amiina.com/

De installatie Klotski (2010) dompelt de luisteraar onder in een wereld van muziek en ruimtelijke verandering. Elke avond nodigde Kaspar Hauser Records toonaangevende bands uit die hun experimentele innovatieve muziek brengen in een ruimte die zich rondom de luisteraar vormt. Klotski is een modulaire puzzel welke door middel van verschuifbare wanden het publiek afwisselend een ervaring biedt in een open ruimte en in intieme kamers. Muren worden soms transparant en kleuren volgen de muziek.