SUSPENSE TIJDENS ANTWERPSE KOOPJES

wo 04/01/2012 - 13:50

Voor wie de komende dagen koopjes gaat doen in het Antwerpse centrum, heeft theatercollectief lAmpekAp een verrassing in petto. Een film noir geprojecteerd in etalages op en rond de Meir.

'Het Raam', zo heet de gratis video-installatie van lAmpekAp. Het is een film noir, geregisseerd door de jonge Jozefien Scheepers. Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig. De ingrediënten : een bourgeoisfamilie, een decadent feest, een moord en een heleboel intriges.

In verschillende etalages op en rond de Meir zullen de komende dagen scènes uit de film 'Het Raam' worden getoond. Wie het ter plaatste uitgedeelde plannetje bij de hand neemt, kan de uitgestippelde route volgen en zo de hele film bekijken.

Jozefien Scheepers schreef het scenario met Frederik van Remoortere en Klaas Devos. Samen vormen zij het jonge collectief lAmpekAp. Voor het verhaal lieten ze zich inspireren door de 'master of suspense', Alfred Hitchcock.

lAmpekAp kon voor de opnames op een schare uitstekende acteurs rekenen zoals Valentijn Dhaenens, Barbara Sarafianen Marc Van Eeghem.

Vanaf woensdag 4 januari kan u elke dag stukjes film gaan meepikken op de Meir om zo steeds dichter bij de ontknoping te komen. Op zaterdag 7 januari kan u in een keer de hele film bekijken, telkens vanaf 17u30.

Met: Sara De Bosschere, Valentijn Dhaenens, Wine Dierickx, Herwig Ileghems, Marijke Pinoy, Barbara Sarafian, Mathijs Scheepers, Marc Van Eeghem, Norman Baert, Darya Gantura, Vincent Van Meenen, Louise Bokken, Louis Janssen, Maartje Remmers]